Hoevekip
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd : 145 minuten
Ingrediënten
- 1 hoevekip (1kg)
- Olijfolie
- Kippenkruiden mix
- Peper en zout
Stappen
- Meng de kippenkruiden mix met plantaardige olie in een kookpot.
- Wrijf de kip in met deze gekruide olie om het een mooie kleur te geven.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en de “bio-Gastronorm” bak om het sap op te vangen.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma “steam” op 80°C gedurende 130 minuten.
- Voeg, indien nodig, een tweede opzetstuk toe om het volume van uw toestel te vergroten en uw gevogelte erin te krijgen.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de gemarineerde kip in de “bio-Gastronorm” bak.
- Eens het programma afgelopen is, start het “keep warm” programma, warmhouden op 60 °C gedurende 10 tot 15 minuten om het gevogelte te laten rusten voordat u het aansnijdt.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Digest
29 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Selderij stengels 1 Komkommer ½ Ananas 1 Bos Koriander Stappen Doe alle fruit en groenten in uw juicer.
Miso artisjokken
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd : 40 minuten Ingrediënten 4 Bretonse artisjokken ½ zakje instant miso soep 1 el sesamolie 4 el olijfolie 4 el Tamari
Velouté van erwten, munt en pancetta
12 November 2021
Ingrediënten 1 kleine aardappel 500 g bevroren erwten 2 el fijngehakte verse munt 8 sneetjes pancetta 1 bouillonblokje Peper en zout Stappen Zorg dat de