Œufs cocotte
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd : 8 tot 10 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 ml room
- 2 sneetjes ham of zalm
- Peper en zout
- Een paar takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze
Stappen
- 1. Versnipper de ham of de zalm en verdeel deze stukjes in twee kommen.
- Breek een ei in elke kom.
- Verdeel de room, voeg peper en zout naar smaak toe.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 8 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de kommen in de stoommand en dek af met het deksel.
- Als de kooktijd afgelopen is, bestrooi de eieren met de fijngehakte bieslook.
- Geniet van de eieren met ambachtelijk gemaakt brood.
Opmerkingen: als u mini-cocottes met een deksel gebruikt, verhoog de kooktijd met 2 minuten.
Ontdek onze andere recepten
Crème van groene asperges
12 November 2021
Ingrediënten 400 g groene asperges 150 g aardappelen 80 g ui 100 g prei 2 el olijfolie Stappen Schil de asperges, de ui en de
Gedroogde bananen
12 November 2021
Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op
Kerst appelkroon
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 8 uur Ingrediënten 3 appelen type Jonagold of Gala. 1 kl kaneelpoeder 1 snuifje gemberpoeder 1 snuifje kruidnagelpoeder 1 snuifje