Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml room
  • 2 sneetjes ham of zalm
  • Peper en zout
  • Een paar takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. 1. Versnipper de ham of de zalm en verdeel deze stukjes in twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
  3. Verdeel de room, voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  5. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 8 minuten.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de kommen in de stoommand en dek af met het deksel.
  7. Als de kooktijd afgelopen is, bestrooi de eieren met de fijngehakte bieslook.
  8. Geniet van de eieren met ambachtelijk gemaakt brood.

 

Opmerkingen: als u mini-cocottes met een deksel gebruikt, verhoog de kooktijd met 2 minuten.

Ontdek onze andere recepten

Gedroogde bananen

Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op

Lire la suite »

Kerst appelkroon

Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 8 uur Ingrediënten 3 appelen type Jonagold of Gala. 1 kl kaneelpoeder 1 snuifje gemberpoeder 1 snuifje kruidnagelpoeder 1 snuifje

Lire la suite »