Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml room
  • 2 sneetjes ham of zalm
  • Peper en zout
  • Een paar takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. 1. Versnipper de ham of de zalm en verdeel deze stukjes in twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
  3. Verdeel de room, voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  5. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 8 minuten.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de kommen in de stoommand en dek af met het deksel.
  7. Als de kooktijd afgelopen is, bestrooi de eieren met de fijngehakte bieslook.
  8. Geniet van de eieren met ambachtelijk gemaakt brood.

 

Opmerkingen: als u mini-cocottes met een deksel gebruikt, verhoog de kooktijd met 2 minuten.

Ontdek onze andere recepten

Groenten tempura

Groenten tempura Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 4 uur Ingrediënten 1 paprika, kleur naar keuze 1 courgette 25 g blond lijnzaad 25 g zonnebloempitten 25

Lire la suite »

Cocktail Virgin Mary

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 4 Tomaten 1 Selderij stengel 1 Appel ½ Komkommer 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten in uw

Lire la suite »