Œufs cocotte
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd : 8 tot 10 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 ml room
- 2 sneetjes ham of zalm
- Peper en zout
- Een paar takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze
Stappen
- 1. Versnipper de ham of de zalm en verdeel deze stukjes in twee kommen.
- Breek een ei in elke kom.
- Verdeel de room, voeg peper en zout naar smaak toe.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 8 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de kommen in de stoommand en dek af met het deksel.
- Als de kooktijd afgelopen is, bestrooi de eieren met de fijngehakte bieslook.
- Geniet van de eieren met ambachtelijk gemaakt brood.
Opmerkingen: als u mini-cocottes met een deksel gebruikt, verhoog de kooktijd met 2 minuten.
Ontdek onze andere recepten
Groenten tempura
12 November 2021
Groenten tempura Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 4 uur Ingrediënten 1 paprika, kleur naar keuze 1 courgette 25 g blond lijnzaad 25 g zonnebloempitten 25
Cocktail Virgin Mary
28 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 4 Tomaten 1 Selderij stengel 1 Appel ½ Komkommer 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten in uw
Parelgort met pompoen en spinazie
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 97 minuten Ingrediënten 1 kop parelgort 2 koppen kippen- of groentebouillon 2 el balsamicoazijn 3 Medjoul dadels ontpit en gehakt