Winterse Skrei van Pol Grégoire
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 32 minuten
Ingrediënten
- 600 g Skrei kabeljauwhaasje
- 800 g prei
- 500 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 el gele curry
- 1 kleine peper (optioneel)
- 4 el kokoscrème (bij voorkeur rauw)
- 1 kleine bussel verse munt
- ½ citroen
- Olijfolie
- Fleur de sel
Stappen
- C1. Snij de prei schuin en scheid het wit van het groen.
- Snij de champignons in twee of in vier, naargelang hun grootte.
- Hak de look en de peper fijn.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” sapopvangbak, 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 35 minuten.
- Leg het groen van de prei in de stoommand en laat 20 minuten garen.
- Na 20 minuten, verwijder het groen van de prei, verwijder het kookvocht en leg nu het wit van de prei in de stoommand.
- Leg de champignons en de look in de porseleinen terrine.
- Plaats de porseleinen terrine met de champignons in de stoommand 8 minuten voor het einde van het programma.
- Bereid ondertussen de warme saus.
- Giet het gekookte groen van de prei, het kookvocht, de curry, de rode peper en de kokoscrème in een blender.
- Mix tot u een homogene luchtige saus verkrijgt.
- Voeg een beetje warm water toe, naargelang de gewenste consistentie.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de warme saus in een inox kom en plaats die in een van de bakken van uw stoomkoker om het warm te houden.
- Eens het programma afgelopen is, programmeer nogmaals een stoomtijd van 12 minuten, programma “steam” op 80°C.
- Plaats de kabeljauwhaasjes op het bedje van groenten.
- Bereid ondertussen de rauwe saus.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Heartbeet
28 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in
Fruitleer van kiwi
12 November 2021
Fruitleer van kiwi Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 300 g kiwi 100 g banaan 50 g rietsuiker of kokos- of
Crumesan
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het