Winterse Skrei van Pol Grégoire

Ingrediënten

  • 600 g Skrei kabeljauwhaasje
  • 800 g prei
  • 500 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gele curry
  • 1 kleine peper (optioneel)
  • 4 el kokoscrème (bij voorkeur rauw)
  • 1 kleine bussel verse munt
  • ½ citroen
  • Olijfolie
  • Fleur de sel

Stappen

  1. C1. Snij de prei schuin en scheid het wit van het groen.
  2. Snij de champignons in twee of in vier, naargelang hun grootte.
  3. Hak de look en de peper fijn.
  4. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” sapopvangbak, 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  5. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 35 minuten.
  6. Leg het groen van de prei in de stoommand en laat 20 minuten garen.
  7. Na 20 minuten, verwijder het groen van de prei, verwijder het kookvocht en leg nu het wit van de prei in de stoommand.
  8. Leg de champignons en de look in de porseleinen terrine.
  9. Plaats de porseleinen terrine met de champignons in de stoommand 8 minuten voor het einde van het programma.
  10. Bereid ondertussen de warme saus.
  11. Giet het gekookte groen van de prei, het kookvocht, de curry, de rode peper en de kokoscrème in een blender.
  12. Mix tot u een homogene luchtige saus verkrijgt.
  13. Voeg een beetje warm water toe, naargelang de gewenste consistentie.
  14. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  15. Giet de warme saus in een inox kom en plaats die in een van de bakken van uw stoomkoker om het warm te houden. 
  16. Eens het programma afgelopen is, programmeer nogmaals een stoomtijd van 12 minuten, programma “steam” op 80°C.
  17. Plaats de kabeljauwhaasjes op het bedje van groenten.
  18. Bereid ondertussen de rauwe saus.

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Heartbeet

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in

Lire la suite »

Crumesan

Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het

Lire la suite »