Herfstige zwarte koolvishaasje van Pol Grégoire
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 28 minuten
Ingrediënten
- 600 g de zwarte koolvishaasje
- 800 g pompoen naar keuze: Patidou squash, Kabocha pompoen (Japanse groene pompoen), butternut, potimarron
- 4 rode uien
- 1 hart van krulsla
- 4 el Umé (zachte sake)
- 2 el appelazijn (niet gepasteuriseerd)
- 8 el rauwe sesamolie
- ½ kl acacia honin
- 50 g fijngehakte kervel of platte peterselie
- ½ fijngehakte rode peper (optioneel)
- 25 g gedroogde wakame zeewier
- 1 el geraspte verse gember
Stappen
- Rehydrateer het wakame zeewier 7 tot 10 minuten in lauw water.
- Laat het uitlekken en hak het fijn.
- Was en snij de pompoen in de breedte in twee en verwijder de pitten.
- Snij de rode uien in de lengte in twee.
- Snij het hart van de krulsla in de lengte in vier.
- Snij de eerste helft van de gember in fijne schijfjes en de andere helft in julienne.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), doe de groenten in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
- Ondertussen, bereid de rauwe saus. Giet al de ingrediënten voor de saus in een kom en meng.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), verwijder het deksel en plaats voorzichtig de zwarte koolvis op de groenten.
- Sluit en programmeer nogmaals 8 minuten de stoomtijd, programma “steam” op 80 °C.
- Zodra het programma afgelopen is, verdeel de vis en de groenten op 4 borden en besprenkel het geheel met rauwe zeewiersaus.
Ontdek onze andere recepten
Italiaanse crackers
12 November 2021
Italiaanse crackers Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water 1 kop
Kruiden en bloemen: Berber-mengsel
27 October 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 2 tot 4 uur Ingrediënten ¼ verbena ¼ munt ¼ hibiscus ¼ gedroogde rozenblaadjes Optionele kruiden: steranijs en kaneel Stappen
Krupnik: boerensoep
12 November 2021
Ingrediënten 50 g mix van parelgort, linzen en spliterwten 1 prei 1 dikke wortel 1 dikke aardappel 1 bouillonblokje Peterselie Stappen Laat de gort, linzen