Italiaanse crackers

Ingrediënten

  • ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water
  • 1 kop zonnebloempitten
  • 1 kop gemalen lijnzaadjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 paprika
  • 4 gedroogde tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 dadels, voorgeweekt en ontpit
  • 1 el citroensap
  • 2 kl oregano
  • ½ kl grof zout
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 handvol verse basilicum

Stappen

  1. Giet de gemalen lijnzaadjes en de zonnebloempitten in een blender en mix ze fijn tot u bloem verkrijgt. Zet deze bereiding aan de kant.
  2. Mix al de groenten in een blender tot u een groenten puree verkrijgt.
  3. Voeg de verse basilicum en peterselie toe en mix ze pulse-gewijs, om ze vervolgens te hakken en toe te voegen aan de mix.
  4. Voeg de bloem van zonnebloem en lijnzaad toe en meng tot u een pasta verkrijgt.
  5. Giet het deeg in een kom en meng de gelei van voorgeweekte lijnzaadjes toe. Meng tot u een homogene pasta verkrijgt.
  6. Spreid de bereiding op een NutriFlex blad met een spatel en teken vierkantjes of driehoekjes om de crackers te vormen.
  7. Droog gedurende 10 tot 12 uur op 47°C.

Ontdek onze andere recepten

Gedroogde bananen

Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op

Lire la suite »