Italiaanse crackers
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 10 tot 12 uur
Ingrediënten
- ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water
- 1 kop zonnebloempitten
- 1 kop gemalen lijnzaadjes
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 4 gedroogde tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 3 dadels, voorgeweekt en ontpit
- 1 el citroensap
- 2 kl oregano
- ½ kl grof zout
- 1 handvol verse peterselie
- 1 handvol verse basilicum
Stappen
- Giet de gemalen lijnzaadjes en de zonnebloempitten in een blender en mix ze fijn tot u bloem verkrijgt. Zet deze bereiding aan de kant.
- Mix al de groenten in een blender tot u een groenten puree verkrijgt.
- Voeg de verse basilicum en peterselie toe en mix ze pulse-gewijs, om ze vervolgens te hakken en toe te voegen aan de mix.
- Voeg de bloem van zonnebloem en lijnzaad toe en meng tot u een pasta verkrijgt.
- Giet het deeg in een kom en meng de gelei van voorgeweekte lijnzaadjes toe. Meng tot u een homogene pasta verkrijgt.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad met een spatel en teken vierkantjes of driehoekjes om de crackers te vormen.
- Droog gedurende 10 tot 12 uur op 47°C.
Ontdek onze andere recepten
Gedroogde bananen
12 November 2021
Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op
Koolrabi en slagroom met kruiden
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 7 tot 10 minuten Ingrediënten 2 bollen koolrabi 200 ml volle room ½ kl Ras-el-hanout of Tandoori Stappen Maak uw
Havermoutpap: 4 varianten.
12 November 2021
Ingrediënten 250 g havervlokken 700 ml plantaardige melk 1 el ahornsiroop 1 snuifje kaneel 1 snuifje zout Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup