Parelgort met pompoen en spinazie

Ingrediënten

  • 1 kop parelgort
  • 2 koppen kippen- of groentebouillon
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 Medjoul dadels ontpit en gehakt
  • 1 kleine butternut in grote blokjes van 1 cm gesneden
  • 2 handenvol verse spinazie
  • Peper & zout

Stappen

  1. Spoel meerdere keren de parelgort met vers water.
  2. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 bain-marie bak en het deksel.
  3. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 90 minuten.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet alle ingrediënten in de bain-marie bak behalve de spinazie.
  5. Meng en dek af met het deksel.
  6. Eens het programma afgelopen is, voeg de spinazie toe, meng en programmeer de kooktijd op 5 tot 7 minuten.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer onmiddellijk.

Ontdek onze andere recepten

Pannenkoekendeeg

Pannenkoekendeeg Ingrediënten 250 g bloem 1/4 L water 1/4 L melk 3 eieren 2 el olie Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt

Lire la suite »

Oosterse preisoep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de

Lire la suite »