Roerei
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd : 15 minuten
Ingrediënten
- 12 eieren
- 100 ml melk
- 50 ml room
- 1 stukje verse boerenboter
- Peper & zout
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 bain-marie bak en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 15 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, breek de eieren in een kom.
- Voeg de room en de melk toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Klop de bereiding lichtjes met een vork.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), laat de boter smelten in de bain-marie bak.
- Eens de boter volledig gesmolten is, voeg de bereiding toe in de bain-marie bak.
- Meng met een vork en dek af met het deksel.
- Roer regelmatig.
- Zodra u de gewenste consistentie heeft verkregen, stop de kooktijd en programmeer het warmhoud programma, programma “keep warm” op 60 °C zolang u wenst, of serveer onmiddellijk.
Ontdek onze andere recepten
Piepkuiken met citroenmelk, witloof en puree
13 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 110 minuten Ingrediënten 2 piepkuikens 2 bio citroenen 6 tot 7 teentjes look 1 kg aardappelen Boter 1 kg witloof
SPICY CHOCO smoothie
12 November 2021
Ingrediënten Het sap van 2 peren, koud geperst met de juicer 3 bananen 1 el rauwe cacaopoeder 1 kl geraspte gember 1 draai van de
Boerenkool chips
12 November 2021
Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin