Kantonese stoomtong
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd : 32 minuten
Ingrediënten
- 4 mooie tongetjes (250 tot 300 g)
- 150 g verse gember
- 2 bussels lente-uitjes (bosuitjes)
- 50 ml sesamolie
- 200 ml arachideolie
- 250 ml sojasaus
- 2 kopjes rijst geparfumeerd met jasmijn
- 1 bussel koriander
- Peper & zout
Stappen
- Was de tongetjes grondig zonder ze te fileren.
- Schil de gember, snij het in twee.
- Snij de eerste helft van de gember in fijne schijfjes en de andere helft in julienne.
- Hak de lente-uitjes fijn.
- Spoel de rijst met proper water, giet de rijs in de porseleinen terrine en voeg 2 koppen water toe.
- Maak uw stoomkoker klaar met 2 opzetstukken, 2 stoommanden en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), voeg de rijst in de bovenste stoommand toe.
- Ondertussen, stoof de gember julienne in een pan met de arachideolie om de gember lichtjes te konfijten en de olie smaak te geven.
- Bereid de saus door de sojasaus en de sesamolie in een inox kom te mengen.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif de bovenste opzetstukken opzij en voeg de lente-uitjes toe in de onderste stoommand.
- Plaats de tongetjes op het bedje van lente-uitjes en leg de in schijfjes gesneden gember bovenop de tong.
- Sluit en programmeer nog 12 minuten stomen, programma “steam” op 80 °C.
- Verwijder de tongetjes van de stoommand, verwijder de gember schijfjes en de lente-uitjes.
- Leg de tongetjes op een bord en besprenkel met saus en gemberolie.
- Serveer de tongetjes met een portie rijst.
Ontdek onze andere recepten
Vlaams stoofvlees
12 November 2021
Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33
Italiaanse mix
12 November 2021
Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten
Halfgedroogde tomaten
12 November 2021
Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij