Kantonese stoomtong

Ingrediënten

  • 4 mooie tongetjes (250 tot 300 g)
  • 150 g verse gember
  • 2 bussels lente-uitjes (bosuitjes)
  • 50 ml sesamolie
  • 200 ml arachideolie
  • 250 ml sojasaus
  • 2 kopjes rijst geparfumeerd met jasmijn
  • 1 bussel koriander
  • Peper & zout

Stappen

  1. Was de tongetjes grondig zonder ze te fileren.
  2. Schil de gember, snij het in twee.
  3. Snij de eerste helft van de gember in fijne schijfjes en de andere helft in julienne.
  4. Hak de lente-uitjes fijn.
  5. Spoel de rijst met proper water, giet de rijs in de porseleinen terrine en voeg 2 koppen water toe.
  6. Maak uw stoomkoker klaar met 2 opzetstukken, 2 stoommanden en het deksel.
  7. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
  8. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), voeg de rijst in de bovenste stoommand toe.
  9. Ondertussen, stoof de gember julienne in een pan met de arachideolie om de gember lichtjes te konfijten en de olie smaak te geven.
  10. Bereid de saus door de sojasaus en de sesamolie in een inox kom te mengen.
  11. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif de bovenste opzetstukken opzij en voeg de lente-uitjes toe in de onderste stoommand.
  12. Plaats de tongetjes op het bedje van lente-uitjes en leg de in schijfjes gesneden gember bovenop de tong.
  13. Sluit en programmeer nog 12 minuten stomen, programma “steam” op 80 °C.
  14. Verwijder de tongetjes van de stoommand, verwijder de gember schijfjes en de lente-uitjes.
  15. Leg de tongetjes op een bord en besprenkel met saus en gemberolie.
  16. Serveer de tongetjes met een portie rijst.

Ontdek onze andere recepten

Vlaams stoofvlees

Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33

Lire la suite »

Italiaanse mix

Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten

Lire la suite »

Halfgedroogde tomaten

Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij

Lire la suite »