Tarbot met witbier en aardappelpuree
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 4 tarbot filets
- 4 fijngehakte sjalotten
- 4 fijngehakt wit van prei
- Een dozijn champignons de Paris in dunne schijfjes gesneden
- 1 fles (25 cl) witbier (Hoegaarden of Blanche de Namur bijvoorbeeld)
- 4 dikke aardappelen geschild en in stukken gesneden
- 50 g boter
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand, 1 bain-marie bak en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif het bovenste opzetstuk opzij en giet de aardappelstukken in de stoommand.
- Schuif het bovenste opzetstuk terug, verwijder het glazen deksel en plaats de prei en de sjalotten in de bain-marie bak.
- Bedek de groenten met bier en dek af met het glazen deksel.
- Als het programma afgelopen is, verwijder het deksel en plaats de tarbot filets op het bedje van groenten en bier.
- Zet het deksel terug en programmeer stomen, programma “steam” op 80 °C gedurende 10 minuten.
- Eens de vis gaar is, haal de aardappelen uit het toestel om er puree van te maken.
- Leg de boter in stukjes op de vis en laat het smelten met het warmhoud programma, programma “keep warm” op 60 °C gedurende 10 minuten.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Bodyguard
28 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Appel 2 Wortelen 1 citroenschijfje zonder schil 1 cm Kurkuma 1 Schijfje gember (of meer voor wie durft)
Fruitleer van rode vruchten
12 November 2021
Fruitleer van rode vruchten Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 à 6 uur Ingrediënten 200 g rode vruchten naar keuze 1 banaan 50 g rietsuiker
Fruitleer van kiwi
12 November 2021
Fruitleer van kiwi Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 300 g kiwi 100 g banaan 50 g rietsuiker of kokos- of