Tarbot met witbier en aardappelpuree

Ingrediënten

  • 4 tarbot filets
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 4 fijngehakt wit van prei
  • Een dozijn champignons de Paris in dunne schijfjes gesneden
  • 1 fles (25 cl) witbier (Hoegaarden of Blanche de Namur bijvoorbeeld)
  • 4 dikke aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 50 g boter

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand, 1 bain-marie bak en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
  3. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif het bovenste opzetstuk opzij en giet de aardappelstukken in de stoommand.
  4. Schuif het bovenste opzetstuk terug, verwijder het glazen deksel en plaats de prei en de sjalotten in de bain-marie bak.
  5. Bedek de groenten met bier en dek af met het glazen deksel.
  6. Als het programma afgelopen is, verwijder het deksel en plaats de tarbot filets op het bedje van groenten en bier.
  7. Zet het deksel terug en programmeer stomen, programma “steam” op 80 °C gedurende 10 minuten.
  8. Eens de vis gaar is, haal de aardappelen uit het toestel om er puree van te maken.
  9. Leg de boter in stukjes op de vis en laat het smelten met het warmhoud programma, programma “keep warm” op 60 °C gedurende 10 minuten.

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Bodyguard

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Appel 2 Wortelen 1 citroenschijfje zonder schil 1 cm Kurkuma 1 Schijfje gember (of meer voor wie durft)

Lire la suite »