Boekweitballetjes
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 20 minuten
Ingrediënten
12 balletjes
- 80 g boekweitvlokken (Markal)
- 15 cl sojamelk natuur
- 2 el Tamari of soja saus
- 2 wortelen hetzij ongeveer 150 g
- 1 kl lookpoeder
- 50 g cashewnoten gedurende 6 u geweekt
- 1 kl miso
- 1 el puree van gedroogde tomaten
- 5 cl water
Stappen
- Warm de melk, look, boekweitvlokken en Tamari op in een kookpot op gemiddeld vuur gedurende 2 tot 3 minuten.
- Roer regelmatig om te vermijden dat de bereiding op de bodem zou kleven.
- Zodra de melk is opgenomen, zet het vuur uit.
- Schil en rasp de wortelen.
- Voeg ze toe aan het boekweitmengsel en roer tot u een homogene pasta verkrijgt.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, maak balletjes ter grootte van een noot.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats sla blaadjes op de bodem van de stoommand en plaats er voorzichtig de boekweitballetjes op.
- Dek af met het deksel en laat gedurende een twintigtal minuten garen.
- Ondertussen, kan u de saus bereiden door alle ingrediënten fijn te mixen.
Geniet van uw balletjes, warm of lauw, met saus.
Ontdek onze andere recepten
Vlaams stoofvlees
12 November 2021
Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33
Boerenkool chips
12 November 2021
Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin
Gedroogde bananen
12 November 2021
Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op