Boekweitballetjes

Ingrediënten

12 balletjes

  • 80 g boekweitvlokken (Markal)
  • 15 cl sojamelk natuur
  • 2 el Tamari of soja saus
  • 2 wortelen hetzij ongeveer 150 g
  • 1 kl lookpoeder
  • 50 g cashewnoten gedurende 6 u geweekt
  • 1 kl miso
  • 1 el puree van gedroogde tomaten
  • 5 cl water

Stappen

  1. Warm de melk, look, boekweitvlokken en Tamari op in een kookpot op gemiddeld vuur gedurende 2 tot 3 minuten.
  2. Roer regelmatig om te vermijden dat de bereiding op de bodem zou kleven.
  3. Zodra de melk is opgenomen, zet het vuur uit.
  4. Schil en rasp de wortelen.
  5. Voeg ze toe aan het boekweitmengsel en roer tot u een homogene pasta verkrijgt.
  6. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  7. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
  8. Terwijl het toestel opwarmt, maak balletjes ter grootte van een noot.
  9. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats sla blaadjes op de bodem van de stoommand en plaats er voorzichtig de boekweitballetjes op.
  10. Dek af met het deksel en laat gedurende een twintigtal minuten garen.
  11. Ondertussen, kan u de saus bereiden door alle ingrediënten fijn te mixen.

Geniet van uw balletjes, warm of lauw, met saus.

Ontdek onze andere recepten

Vlaams stoofvlees

Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33

Lire la suite »

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »

Gedroogde bananen

Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op

Lire la suite »