Lentebundels van gevulde pak choy van Pol Grégoire

Ingrediënten

  • 600 g varkens- en rundsgehakt
  • 350 g fijngesneden rode ui
  • 2 vers gesneden citroengras stokjes
  • 10 g zachte gele curry
  • 25 g kokoscrème (bij voorkeur rauw)
  • 4 el Tamari (of soja saus)
  • 1 kg pak choy kool (Aziatische groene kool)
  • 4 el Olijfolie of sesamolie
  • Het sap van een citroen
  • 1 kleine peper (optioneel)
  • 1 bussel fijngehakte koriander of verse munt

Stappen

  1. Scheid de harten van de pak choy bladen en snij de harten in de lengte in twee.
  2. Meng het vlees, de uien, curry, kokoscrème, Tamari saus in een kom en voeg peper naar smaak toe.
  3. Vul de pak choy bladen met de vulling en bind het geheel met voedseltouw om 12 bundeltjes te verkrijgen.
  4. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak, 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  5. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma « steam » op 80°C gedurende 25 minuten.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, plaats de bundeltjes in de “bio-Gastronorm” bak en dek af met het deksel.
  7. 15 minuten voor het einde, voeg de pak choy harten toe in de stoommand.
  8. Ondertussen, meng alle ingrediënten van de rauwe saus in een kom en zet het aan de kant.
  9. Wanneer de stoomtijd afgelopen is, verdeel de bundeltjes en de pak choy harten over 4 borden en besprenkel met de rauwe saus.

NB: voor een vegetarische versie, vervang het gehakt door 36 tot 48 uur gekiemde boekweit.

Ontdek onze andere recepten

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »

Vichyssoise

Ingrediënten 200 g preiwit 200 g aardappelen 1 kleine ui 1 bouillonblokje 250 ml crème fleurette 2 kl olijfolie Peper en zout Bieslook Stappen Zorg

Lire la suite »

Cocktail Escape

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Appelen 1 Peer 1 cm (of meer) Citroenmelisse Stappen Doe alle fruit in uw juicer. Vang het gewonnen

Lire la suite »