Gestoomde ratatouille

Ingrediënten

  • 500 g verse tomaten
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 kleine courgettes
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 2 of 3 teentjes look
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 laurierblaadje

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
  3. Terwijl het toestel opwarmt, snij uw groenten in kleine blokjes.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), laat al uw ingrediënten garen door ze beetje bij beetje toe te voegen in de “bio-Gastronorm” bak.
  5. Voeg de aubergines en de paprika’s toe en laat 10 minuten garen.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de uien toe en programmeer 5 minuten.
  7. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de fijngehakt look, de tomaten en de courgettes toen en programmeer 5 minuten.
  8. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de olijfolie, de rozemarijn en het laurierblaadje toe.
  9. Meng het geheel goed.
  10. Dek af met het glazen deksel en programmeer een laatste keer op 10 minuten kooktijd.
  11. Voor het opdienen, bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en basilicum.
  12. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Maandelijks Ritueel

Cocktail Maandelijks Ritueel Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten ½ Ananas 1 Handvol spinazie of boerenkool ½ Venkelknol 1 Limoenschijfje (Met schil) Stappen Doe alle

Lire la suite »

Gazpacho

Ingrediënten 1 komkommer 1 rode of gele paprika 800 gr verse tomaten gepeld en in blokjes gesneden of 2 blikken tomatenblokjes 4 lente-uitjes 2 teentjes

Lire la suite »