Gestoomde ratatouille
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd : 40 minutenr
Ingrediënten
- 500 g verse tomaten
- 2 uien
- 2 rode paprika’s
- 2 kleine courgettes
- 1 aubergine
- Olijfolie
- Peper & zout
- 2 of 3 teentjes look
- 1 el peterselie
- 1 el basilicum
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 laurierblaadje
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, snij uw groenten in kleine blokjes.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), laat al uw ingrediënten garen door ze beetje bij beetje toe te voegen in de “bio-Gastronorm” bak.
- Voeg de aubergines en de paprika’s toe en laat 10 minuten garen.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de uien toe en programmeer 5 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de fijngehakt look, de tomaten en de courgettes toen en programmeer 5 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de olijfolie, de rozemarijn en het laurierblaadje toe.
- Meng het geheel goed.
- Dek af met het glazen deksel en programmeer een laatste keer op 10 minuten kooktijd.
- Voor het opdienen, bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en basilicum.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Maandelijks Ritueel
28 October 2021
Cocktail Maandelijks Ritueel Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten ½ Ananas 1 Handvol spinazie of boerenkool ½ Venkelknol 1 Limoenschijfje (Met schil) Stappen Doe alle
Gazpacho
12 November 2021
Ingrediënten 1 komkommer 1 rode of gele paprika 800 gr verse tomaten gepeld en in blokjes gesneden of 2 blikken tomatenblokjes 4 lente-uitjes 2 teentjes
Venetiaanse risotto met erwtjes
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 60 minuten Ingrediënten 2 fijngehakte uien 1 fijngehakt teentje look 1 glas droge witte wijn 400 g risotto rijst (Vialone