Gestoomde ratatouille

Ingrediënten

  • 500 g verse tomaten
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 kleine courgettes
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 2 of 3 teentjes look
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 laurierblaadje

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
  3. Terwijl het toestel opwarmt, snij uw groenten in kleine blokjes.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), laat al uw ingrediënten garen door ze beetje bij beetje toe te voegen in de “bio-Gastronorm” bak.
  5. Voeg de aubergines en de paprika’s toe en laat 10 minuten garen.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de uien toe en programmeer 5 minuten.
  7. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de fijngehakt look, de tomaten en de courgettes toen en programmeer 5 minuten.
  8. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, voeg de olijfolie, de rozemarijn en het laurierblaadje toe.
  9. Meng het geheel goed.
  10. Dek af met het glazen deksel en programmeer een laatste keer op 10 minuten kooktijd.
  11. Voor het opdienen, bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en basilicum.
  12. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Sweet Fuel

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1/ 4 Watermeloen 1 Appel 10 Blauwe bessen 1 Citroenschijfje 1 Koffielepel kaneel Stappen Doe alle fruit in uw

Lire la suite »

Tortellini soep

Ingrediënten 150 g courgettes 150 g wortelen 100 g droge tortellini 60 g fijngehakte uien 30 g fijngehakte prei 1 bouillonblokje Peper en zout Parmezaan

Lire la suite »