Venetiaanse risotto met erwtjes

Ingrediënten

  • 2 fijngehakte uien
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 1 glas droge witte wijn
  • 400 g risotto rijst (Vialone nano)
  • 1,5 L kippen- of groentebouillon
  • 400 g verse of diepvrieserwtjes
  • 60 g boter
  • 60 g vers geraspte Parmezaan
  • 1 el gehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 bain-marie bak en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 45 minuten.
  3. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), verwijder het deksel en giet een scheutje olijfolie in de bain-marie bak.
  4. Laat er de gehakte look en uien smelten gedurende 5 tot 10 minuten.
  5. Zodra de uien glazig zijn, voeg de risotto rijst toe en roer tot de rijst goed is bedekt met olie en bijna doorzichtig.
  6. Giet het glas witte wijn erbij en laat het sudderen gedurende 5 tot 10 minuten zodat het lichtjes kan verdampen.
  7. Voeg de kippen- of groentebouillon toe en dek de bain-marie bak af met het deksel.
  8. Zodra het programma afgelopen is, open het deksel, voeg de erwtjes toe en meng het geheel goed.
  9. Sluit en programmeer een kooktijd van 10 tot 15 minuten.
  10. Eens de erwtjes goed gaar zijn, zet het toestel uit, voeg de boter en de Parmezaan toe en meng goed om uw risotto romig te maken.

Voeg peper en zout toe naar smaak en bestrooi met gehakte peterselie voor het serveren.

Ontdek onze andere recepten

Œufs cocotte

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd : 8 tot 10 minuten Ingrediënten 2 eieren 60 ml room 2 sneetjes ham of zalm Peper en zout Een paar

Lire la suite »

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »

Homemade tomatensaus

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 4 kg tomaten voor tomatensaus (Roma, San Marsano) Stappen Steriliseer de bokalen met stoom. Droog ze niet

Lire la suite »