Spinazie op Indiase stijl
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 50 minuten
Ingrediënten
- 600 g verse spinazie
- 1 ui
- 1 kl gemalen komijn
- 1 geplet zaadje kardemom
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 2 verse tomaten in blokjes gesneden
- 1 geplet teentje look
- 1 el geraspte verse gember
- 1 kl kurkumapoeder
- ½ kl kaneel
- ½ bussel fijngehakte koriander
- 50 ml kokoscrème
- Peper & zout
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
- Was de spinazie, laat uitlekken en hak grof.
- Hak de ui fijn.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, giet een scheutje olijfolie in de bain-marie bak en laat er de look en de ajuin in smelten terwijl u roert met een houten spatel of lepel.
- Voeg de komijn, kardemom, kaneel, laurier, kruidnagel en gember toe.
- Roer gedurende 10 minuten.
- Voeg de spinazie toe en dek af met het deksel.
- Laat 10 minuten garen, tot de spinazie slinkt.
- Als de spinazie is geslonken, open en roer nogmaals.
- Besprenkel met kurkuma, zout en peper, voeg de kokoscrème toe.
- Sluit en laat nog 10 minuten doorgaren.
- Serveer de spinazie met een portie Basmati rijst of naanbrood en gehakte verse koriander.
Tip: rauwe spinazie neemt meer plaats in dan gekookte. Verhoog het kookoppervlak van uw stoomkoker door een opzetstuk boven de bain-marie bak toe te voegen.
Ontdek onze andere recepten
Champignons de Paris soep
12 November 2021
Ingrediënten 400 g champignons de Paris 200 g aardappelen 1 bouillonblokje Dikke room Peper en zout Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt
Cocktail Virgin Mary
28 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 4 Tomaten 1 Selderij stengel 1 Appel ½ Komkommer 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten in uw
Kokos Rocher
12 November 2021
Kokos rocher Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 2 bananen 200 g gedroogde kokos 1 el geraspte verse gember 1 el