Homemade tomatensaus

Ingrediënten

  • 4 kg tomaten voor tomatensaus (Roma, San Marsano)

Stappen

  1. Steriliseer de bokalen met stoom. Droog ze niet af, ze zouden opnieuw vuil kunnen worden.
  2. Was de tomaten en verwijder alle tomaten die niet voldoende rijp of geplet zijn. Doe de tomaten in de juicer met de sapfilter, om het sap eruit te halen. Reinig regelmatig de filter om te vermijden dat hij zou verstoppen door de pitten van de tomaten. Als het sap te klaar is, wil dit zeggen dat de filter is verstopt.
  3. Maak uw stoomkoker klaar om de saus in te koken. Plaats een opzetstuk en een bain-marie bak boven op de verwarmende kuip.
  4. Stel het programma ‘warmhouden’ in en pas de temperatuur aan op 100°C. Laat de saus inkoken zonder het deksel gedurende meerdere uren.
  5. Eens u de gewenste consistentie hebt bereikt, vul de bokalen en sluit ze met hun deksel.
  6. Maak uw stoomkoker klaar voor een appertisatie.
  7. Giet water in de verwarmende kuip tot de aanduiding “steam-max”. Plaats een opzetstuk boven op de verwarmende kuip en dek af met het deksel.
  8. Programmeer de stoomtijd aan 99 °C voor 30 minuten.
  9. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de bokalen in het kokende water en dek af met het deksel.
  10. Eens het programma afgelopen is, zet het toestel uit, verwijder het deksel en laat het een paar minuten afkoelen voordat u de bokalen eruit haalt.

Ontdek onze andere recepten

Potimaron velouté

Ingrediënten 600 g potimarron vruchtvlees 1 ui 1 teentje look 1 soeplepel olijfolie 1 bouillonblokje Peper en zout Stappen Zorg dat de stekker van de

Lire la suite »

All Green smoothie

Ingrediënten 2 handenvol spinazie 1 avocado 2 peren 2 el amandelboter 400 ml plantaardige melk Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en

Lire la suite »

Halfgedroogde tomaten

Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij

Lire la suite »