Aubergine chips
- Bereidingstijd: 2,5 uur
- Droogtijd : 20 uur
Ingrediënten
1 of 2 aubergines (500 g)
- Grof zeezout
- 1 el Tamari
- 1 el olijfolie
- 1 el dadelpuree
- 1 kl barbecuekruiden
Stappen
Marinade: 30 min.
- Was de aubergines en verwijder de steeltjes. Snij ze met een mandoline in plakken van 3 tot 5 mm dik.
- Leg de plakken in een schotel en bestrooi ze met grof zout.
- Stapel de plakken en zorg dat ze allemaal in contact komen met het grof zout. Laat ze twee uurtjes staan zodat het vocht eruit kan lopen.
- Ondertussen, bereid de marinade door de rest van de ingrediënten in een kom te mengen.
- Eens het vocht uit de aubergines is onttrokken, giet het sap weg, spoel de aubergines met helder water om het zout te verwijderen. Wring de plakken zo goed mogelijk uit.
- Leg de aubergines in een schotel met de marinade. Laat op kamertemperatuur marineren gedurende 30 minuten.
- Giet het overschot aan marinade weg en leg de aubergines op NutriFlex bladen om te vermijden dat de marinade door de roosters drupt.
- Droog gedurende 20 uur op 47 °C en draai de aubergine chips halverwege de droogtijd (10h).
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Maandelijks Ritueel
28 October 2021
Cocktail Maandelijks Ritueel Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten ½ Ananas 1 Handvol spinazie of boerenkool ½ Venkelknol 1 Limoenschijfje (Met schil) Stappen Doe alle
Tajine van kip met citroen
12 November 2021
Bereidingstijd: 25 minuten Kooktijd : 145 minuten Ingrediënten 4 kippenbillen in twee gesneden ter hoogte van het gewricht. 1 grof gesneden ui 3 fijn gesneden
Gekruide linzen dahl
12 November 2021
Ingrediënten ½ kl kaneel 1 kl komijn 1 kl gemalen korianderzaadjes 1 kl gemalen fenegriekzaadjes 2 ontpitte kardemom peulen 1 kleine gesneden en ontpitte peper