Aubergine chips

Aubergines chips

Ingrediënten

1 of 2 aubergines (500 g)

  • Grof zeezout
  • 1 el Tamari
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dadelpuree
  • 1 kl barbecuekruiden

Stappen

Marinade: 30 min.

  1. Was de aubergines en verwijder de steeltjes. Snij ze met een mandoline in plakken van 3 tot 5 mm dik.
  2. Leg de plakken in een schotel en bestrooi ze met grof zout.
  3. Stapel de plakken en zorg dat ze allemaal in contact komen met het grof zout. Laat ze twee uurtjes staan zodat het vocht eruit kan lopen.
  4. Ondertussen, bereid de marinade door de rest van de ingrediënten in een kom te mengen.
  5. Eens het vocht uit de aubergines is onttrokken, giet het sap weg, spoel de aubergines met helder water om het zout te verwijderen. Wring de plakken zo goed mogelijk uit.
  6. Leg de aubergines in een schotel met de marinade. Laat op kamertemperatuur marineren gedurende 30 minuten.
  7. Giet het overschot aan marinade weg en leg de aubergines op NutriFlex bladen om te vermijden dat de marinade door de roosters drupt.
  8. Droog gedurende 20 uur op 47 °C en draai de aubergine chips halverwege de droogtijd (10h).

Ontdek onze andere recepten

Appelcompote

Ingrediënten 800 g appelen 300 ml appelsap 1/2 kl gemalen kruidnagel Zeste van ½ citroen Kaneel Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt

Lire la suite »
Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »

Yoghurt

Yoghurt Bereidingstijd: 20 minuten Droogtijd : 5 uur Ingrediënten 1 kop melkpoeder ½ liter magere melk 2 el natuur yoghurt niet gepasteuriseerd Stappen Voeg 1

Lire la suite »