Aubergine chips

- Bereidingstijd: 2,5 uur
- Droogtijd : 20 uur
Ingrediënten
1 of 2 aubergines (500 g)
- Grof zeezout
- 1 el Tamari
- 1 el olijfolie
- 1 el dadelpuree
- 1 kl barbecuekruiden
“Voedseldroger ND500” has been added to your cart. Winkelmand bekijken
Stappen
Marinade: 30 min.
- Was de aubergines en verwijder de steeltjes. Snij ze met een mandoline in plakken van 3 tot 5 mm dik.
- Leg de plakken in een schotel en bestrooi ze met grof zout.
- Stapel de plakken en zorg dat ze allemaal in contact komen met het grof zout. Laat ze twee uurtjes staan zodat het vocht eruit kan lopen.
- Ondertussen, bereid de marinade door de rest van de ingrediënten in een kom te mengen.
- Eens het vocht uit de aubergines is onttrokken, giet het sap weg, spoel de aubergines met helder water om het zout te verwijderen. Wring de plakken zo goed mogelijk uit.
- Leg de aubergines in een schotel met de marinade. Laat op kamertemperatuur marineren gedurende 30 minuten.
- Giet het overschot aan marinade weg en leg de aubergines op NutriFlex bladen om te vermijden dat de marinade door de roosters drupt.
- Droog gedurende 20 uur op 47 °C en draai de aubergine chips halverwege de droogtijd (10h).
Ontdek onze andere recepten
Minestrone
12 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 75 g bieslook 75 g wortelen 75 g courgettes 75 g groene bonen 50 g venkel 75 g groene asperges 75

Groenten crème
12 November 2021
Ingrediënten 500 g spinazie 250 g zuring 2 sjalotten 100 ml room 1 snuifje nootmuskaatpoeder 1 blokje groentebouillon Peper en zout Stappen Zorg dat de
Fruitleer van kiwi
12 November 2021
Fruitleer van kiwi Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 300 g kiwi 100 g banaan 50 g rietsuiker of kokos- of