Halfgedroogde tomaten

Tomates semi-séchées

Ingrediënten

  • Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid
  • Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak

Stappen

  1. Snij de tomaten in kwartjes en leg ze op de roosters. De schilkant op de rooster om te vermijden dat het tomatensap door de roosters zou druppen.
  2. Bestrooi de tomaten met de Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak.
  3. Droog gedurende 12 uur op 45°

N.B: Deze droogtechniek zal de smaken van de tomaten sublimeren. Uw flauwe tomaten krijgen de smaak van echte, in de zon gerijpte tomaten. 

Ontdek onze andere recepten

Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »

Gekruide linzen dahl

Ingrediënten ½ kl kaneel 1 kl komijn 1 kl gemalen korianderzaadjes 1 kl gemalen fenegriekzaadjes 2 ontpitte kardemom peulen 1 kleine gesneden en ontpitte peper

Lire la suite »