Spinazie op Indiase stijl

Ingrediënten

  • 600 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 geplet zaadje kardemom
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2 verse tomaten in blokjes gesneden
  • 1 geplet teentje look
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 kl kurkumapoeder
  • ½ kl kaneel
  • ½ bussel fijngehakte koriander
  • 50 ml kokoscrème
  • Peper & zout

Stappen

    1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak.
    2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
    3. Was de spinazie, laat uitlekken en hak grof.
    4. Hak de ui fijn.
    5. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, giet een scheutje olijfolie in de bain-marie bak en laat er de look en de ajuin in smelten terwijl u roert met een houten spatel of lepel.
    6. Voeg de komijn, kardemom, kaneel, laurier, kruidnagel en gember toe.
    7. Roer gedurende 10 minuten.
    8. Voeg de spinazie toe en dek af met het deksel.
    9. Laat 10 minuten garen, tot de spinazie slinkt.
    10. Als de spinazie is geslonken, open en roer nogmaals.
    11. Besprenkel met kurkuma, zout en peper, voeg de kokoscrème toe.
    12. Sluit en laat nog 10 minuten doorgaren.
    13. Serveer de spinazie met een portie Basmati rijst of naanbrood en gehakte verse koriander.

    Tip: rauwe spinazie neemt meer plaats in dan gekookte. Verhoog het kookoppervlak van uw stoomkoker door een opzetstuk boven de bain-marie bak toe te voegen.

Ontdek onze andere recepten

Bananen smoothie

Ingrediënten 3 bananen 700 ml plantaardige of halfvolle melk Het sap van een citroen Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het

Lire la suite »