Geparfumeerde basmati rijst
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd : 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- De zeste van ½ citroen
- 3 tot 4 verse curry blaadjes of 3 blaadjes gedroogde curry
- 1 kop goed gespoelde basmati rijst
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, giet alle ingrediënten in de porseleinen terrine, voeg 1 kop water toe.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel. Ideaal als bijgerecht voor een Indische curry.
Ontdek onze andere recepten
Vlaams stoofvlees
12 November 2021
Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33
Harira
12 November 2021
Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten
Venetiaanse risotto met erwtjes
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 60 minuten Ingrediënten 2 fijngehakte uien 1 fijngehakt teentje look 1 glas droge witte wijn 400 g risotto rijst (Vialone