Geparfumeerde basmati rijst

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • De zeste van ½ citroen
  • 3 tot 4 verse curry blaadjes of 3 blaadjes gedroogde curry
  • 1 kop goed gespoelde basmati rijst

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
  3. Terwijl het toestel opwarmt, giet alle ingrediënten in de porseleinen terrine, voeg 1 kop water toe.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel. Ideaal als bijgerecht voor een Indische curry.

Ontdek onze andere recepten

Vlaams stoofvlees

Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd : 150 minuten Ingrediënten 800 g mager rundsvlees (slager of diepvriesvlees) 2 uien 1 el boter 20 g zwarte chocolade 33

Lire la suite »

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »