Geparfumeerde basmati rijst
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd : 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- De zeste van ½ citroen
- 3 tot 4 verse curry blaadjes of 3 blaadjes gedroogde curry
- 1 kop goed gespoelde basmati rijst
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, giet alle ingrediënten in de porseleinen terrine, voeg 1 kop water toe.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel. Ideaal als bijgerecht voor een Indische curry.
Ontdek onze andere recepten
Schorseneren met een citroenroomsaus
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 20 minuten Ingrediënten 400 g schorseneren 20 g boter 1 citroen 200 ml room Peper & zout Stappen Maak uw
Miso artisjokken
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd : 40 minuten Ingrediënten 4 Bretonse artisjokken ½ zakje instant miso soep 1 el sesamolie 4 el olijfolie 4 el Tamari
Koraallinzen en spinazie
13 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 20 g verse gember 100 g wortelen 100 g selderijstengels 100 g kerstomaatjes 2 rode pepers 150 g koraallinzen 730 ml