Geparfumeerde basmati rijst

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • De zeste van ½ citroen
  • 3 tot 4 verse curry blaadjes of 3 blaadjes gedroogde curry
  • 1 kop goed gespoelde basmati rijst

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
  3. Terwijl het toestel opwarmt, giet alle ingrediënten in de porseleinen terrine, voeg 1 kop water toe.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel. Ideaal als bijgerecht voor een Indische curry.

Ontdek onze andere recepten

Miso artisjokken

Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd : 40 minuten Ingrediënten 4 Bretonse artisjokken ½ zakje instant miso soep 1 el sesamolie 4 el olijfolie 4 el Tamari

Lire la suite »