Venetiaanse risotto met erwtjes

Ingrediënten

  • 2 fijngehakte uien
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 1 glas droge witte wijn
  • 400 g risotto rijst (Vialone nano)
  • 1,5 L kippen- of groentebouillon
  • 400 g verse of diepvrieserwtjes
  • 60 g boter
  • 60 g vers geraspte Parmezaan
  • 1 el gehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 bain-marie bak en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 45 minuten.
  3. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), verwijder het deksel en giet een scheutje olijfolie in de bain-marie bak.
  4. Laat er de gehakte look en uien smelten gedurende 5 tot 10 minuten.
  5. Zodra de uien glazig zijn, voeg de risotto rijst toe en roer tot de rijst goed is bedekt met olie en bijna doorzichtig.
  6. Giet het glas witte wijn erbij en laat het sudderen gedurende 5 tot 10 minuten zodat het lichtjes kan verdampen.
  7. Voeg de kippen- of groentebouillon toe en dek de bain-marie bak af met het deksel.
  8. Zodra het programma afgelopen is, open het deksel, voeg de erwtjes toe en meng het geheel goed.
  9. Sluit en programmeer een kooktijd van 10 tot 15 minuten.
  10. Eens de erwtjes goed gaar zijn, zet het toestel uit, voeg de boter en de Parmezaan toe en meng goed om uw risotto romig te maken.

Voeg peper en zout toe naar smaak en bestrooi met gehakte peterselie voor het serveren.

Ontdek onze andere recepten

Boekweitballetjes

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 20 minuten Ingrediënten 12 balletjes 80 g boekweitvlokken (Markal) 15 cl sojamelk natuur 2 el Tamari of soja saus 2

Lire la suite »

Appelcompote

Ingrediënten 800 g appelen 300 ml appelsap 1/2 kl gemalen kruidnagel Zeste van ½ citroen Kaneel Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt

Lire la suite »