Lentebundels van gevulde pak choy van Pol Grégoire
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 25 minuten
Ingrediënten
- 600 g varkens- en rundsgehakt
- 350 g fijngesneden rode ui
- 2 vers gesneden citroengras stokjes
- 10 g zachte gele curry
- 25 g kokoscrème (bij voorkeur rauw)
- 4 el Tamari (of soja saus)
- 1 kg pak choy kool (Aziatische groene kool)
- 4 el Olijfolie of sesamolie
- Het sap van een citroen
- 1 kleine peper (optioneel)
- 1 bussel fijngehakte koriander of verse munt
Stappen
- Scheid de harten van de pak choy bladen en snij de harten in de lengte in twee.
- Meng het vlees, de uien, curry, kokoscrème, Tamari saus in een kom en voeg peper naar smaak toe.
- Vul de pak choy bladen met de vulling en bind het geheel met voedseltouw om 12 bundeltjes te verkrijgen.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak, 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma « steam » op 80°C gedurende 25 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, plaats de bundeltjes in de “bio-Gastronorm” bak en dek af met het deksel.
- 15 minuten voor het einde, voeg de pak choy harten toe in de stoommand.
- Ondertussen, meng alle ingrediënten van de rauwe saus in een kom en zet het aan de kant.
- Wanneer de stoomtijd afgelopen is, verdeel de bundeltjes en de pak choy harten over 4 borden en besprenkel met de rauwe saus.
NB: voor een vegetarische versie, vervang het gehakt door 36 tot 48 uur gekiemde boekweit.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Digest
29 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Selderij stengels 1 Komkommer ½ Ananas 1 Bos Koriander Stappen Doe alle fruit en groenten in uw juicer.
Spinazie op Indiase stijl
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 50 minuten Ingrediënten 600 g verse spinazie 1 ui 1 kl gemalen komijn 1 geplet zaadje kardemom 1 laurierblaadje 2
Cashewnoten havermoutpap
12 November 2021
Ingrediënten Een handvol cashewnoten voorgeweekt (4 uur) 250 g havervlokken 700 ml water 2 kl agavesiroop 1 snuifje kaneel 1 snuifje zout Stappen Zorg dat