Gepocheerde kip en slaatje van groene bonen met sesamzaadjes en gestoomde rijst

Ingrediënten

  • 3 takjes grof gehakte koriander
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • 2 grof gehakte bosuien
  • 1 el zeezout
  • 4 kippenwit zonder vel (+/- 200 g elk)
  • 2 rode pepers (optioneel)
  • 1 ½ kopje basmati rijst
  • 500 g groene bonen
  • 2 el soja saus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el mirin
  • 1 el sesamolie
  • 3 fijngehakte teentjes look
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 terrine, 1 opzetstuk, 2 stoommanden en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
  3. Giet water in de kuip en dek af met het deksel.
  4. Terwijl het toestel opwarmt, maak uw stoommanden klaar op uw werkblad.
  5. Plaats de 4 kippenwitten in de eerste stoommand.
  6. Giet de rijst in de terrine met 1 ½ kopjes water, haal de steeltjes van de bonen en plaats ze in de tweede stoommand.
  7. Plaats deze in een opzetstuk.
  8. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), dompel de eerste stoommand rechtstreeks in de verwarmende kuip en voeg de zwarte peperbollen, de fijngehakte peper, het zout, de bosuien en de koriander toe.
  9. Voeg het opzetstuk en de tweede stoommand met de porseleinen terrine met de rijst boven de kip.
  10. Dek het geheel af met het glazen deksel.
  11. Ondertussen, bereid de kruiden.
  12. Meng de mirin, soja saus, rijstazijn, look, gember, sesamzaadjes en sesamolie in een inox kom.
  13. Plaats de inox kom naast de porseleinen terrine zodra de ingrediënten gemengd zijn.
  14. Zodra het programma afgelopen is, verwijder het opzetstuk met de rijst en de bonen en plaats het op de serveerplaat.
  15. Verwijder vervolgens de stoommand met de gepocheerde kippenwitten.
  16. Verdeel de kip en de bonen op 4 borden.
  17. Voeg de saus toe en vergezel het geheel met een paar lepels basmati rijst.

Ontdek onze andere recepten

Oosterse preisoep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de

Lire la suite »

Potimaron velouté

Ingrediënten 600 g potimarron vruchtvlees 1 ui 1 teentje look 1 soeplepel olijfolie 1 bouillonblokje Peper en zout Stappen Zorg dat de stekker van de

Lire la suite »