Stoommosselen
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 10 tot 20 minuten
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 2 selderij stengels
- 2 wortelen
- 2 teentjes look
- 1 citroen
- Een kleine bussel peterselie
- Witte wijn en room (optioneel)
- Peper en zout
Stappen
- Was de mosselen zorgvuldig met koud water.
- Laat ze een paar uur in zout water weken.
- Ondertussen, schil, was en hak de look en de peterselie fijn.
- Snij de wortelen en de uien in fijne schijfjes.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak of een “bio-Gastronorm” bak als u de kookbouillon van de mosselen en de groenten wenst te bewaren.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, meng de mosselen met de gesneden groenten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet de mosselen in de stoommand (of de “bio-Gastronorm” bak) en dek af met het deksel.
!!Open het deksel niet tijdens het garen, anders zal het vlees aan de schelp plakken en zal het moeilijk zijn om ze op te eten!!! - Zodra de mosselen open zijn, is het klaar!
- Laat nog een beetje langer garen (10 minuten) voor een vaster vlees.
- U kan room en/of witte wijn toevoegen aan de bouillon voor het serveren.
- Serveer met een goede portie frietjes!
Ontdek onze andere recepten
Halfgedroogde tomaten
12 November 2021
Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij
Homemade yoghurt
12 November 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 uur Ingrediënten 1 zakje melkzuurbacteriën of 1 volle yoghurt natuur 1 L verse volle melk Stappen Meng de melk en
Zacht gekookte, gekookte of hardgekookte eieren
13 November 2021
Bereidingstijd: 2 minuten Kooktijd : 3 tot 9 minuten Ingrediënten Eieren Stappen 1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand, de eierkoker en