Stoommosselen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 selderij stengels
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • Een kleine bussel peterselie
  • Witte wijn en room (optioneel)
  • Peper en zout

Stappen

  1. Was de mosselen zorgvuldig met koud water.
  2. Laat ze een paar uur in zout water weken.
  3. Ondertussen, schil, was en hak de look en de peterselie fijn.
  4. Snij de wortelen en de uien in fijne schijfjes.
  5. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak of een “bio-Gastronorm” bak als u de kookbouillon van de mosselen en de groenten wenst te bewaren.
  6. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
  7. Terwijl het toestel opwarmt, meng de mosselen met de gesneden groenten.
  8. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet de mosselen in de stoommand (of de “bio-Gastronorm” bak) en dek af met het deksel.

    !!Open het deksel niet tijdens het garen, anders zal het vlees aan de schelp plakken en zal het moeilijk zijn om ze op te eten!!!
  9. Zodra de mosselen open zijn, is het klaar!
  10. Laat nog een beetje langer garen (10 minuten) voor een vaster vlees.
  11. U kan room en/of witte wijn toevoegen aan de bouillon voor het serveren.
  12. Serveer met een goede portie frietjes!

Ontdek onze andere recepten

Halfgedroogde tomaten

Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij

Lire la suite »

Homemade yoghurt

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 uur Ingrediënten 1 zakje melkzuurbacteriën of 1 volle yoghurt natuur 1 L verse volle melk Stappen Meng de melk en

Lire la suite »