Tajine van kip met citroen

Ingrediënten

  • 4 kippenbillen in twee gesneden ter hoogte van het gewricht.
  • 1 grof gesneden ui
  • 3 fijn gesneden teentjes look (zonder pitje)
  • 4 el olijfolie
  • Peper & zout
  • 1 kl gemalen gember
  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 kl Ras-el-hanout
  • 200 ml water
  • 1 klein busseltje verse koriander
  • ½ bussel platte peterselie
  • 100 g groene ontpitte olijven
  • 2 gekonfijte citroenen
  • 1 kopje bulgur (of griesmeel met grove korrel)

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak, 1 stoommand en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 15 minuten.
  3. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet de helft van de olijfolie, de look en de uien in de “bio-Gastronorm” bak.
  4. Terwijl de look en de uien smelten, wrijf de kippenbillen in met de rest van de olijfolie.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Schroei de kippenbillen in een pan op hoog vuur gedurende een paar minuten aan elk kant om ze mooi te kleuren.
  7. Wanneer de uien glazig zijn, voeg de kippenbillen, gemalen koriander, gemalen gember en Ras-el-hanout toe in de “bio-Gastronorm” bak.
  8. Meng goed en voeg vervolgens het water toe.
  9. Voeg bovenop de “bio-Gastronorm” bak een opzetstuk met een stoommand toe en dek af met het deksel.
  10. Programmeer een stoomtijd, programma “steam” op 80°C gedurende 120 minuten.
  11. Snij de gekonfijte citroenen in 4, verwijder het vlees en spoel de schil grondig.
  12. Snij de schil van de gekonfijte citroen in fijne reepjes en bewaar ze.
  13. Hak de koriander en de platte peterselie fijn.
  14. Giet de bulgur (of het griesmeel) en een scheutje olie in de porseleinen terrine.
  15. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  16. Meng het griesmeel zodat het de olie opneemt en voeg een kop kokend water toe en laat het opzwellen.
  17. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif het bovenste opzetstuk opzij, en voeg de gekonfijte citroen en de olijven toe aan de kip.
  18. Open het deksel en plaats de porseleinen terrine met de bulgur (of het griesmeel) in de stoommand.
  19. Sluit het geheel en programmeer op stomen, programmeer “steam” op 80°C gedurende 10 minuten.
  20. Voor het serveren, bestrooi de bereiding met de fijngehakte koriander en peterselie.

Ontdek onze andere recepten

Rustieke crackers

Rustieke crackers Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 16 uur Ingrediënten 500 g rode uien 2 teentjes look 400 ml water 200 ml zonnebloemolie 500 g

Lire la suite »

Italiaanse crackers

Italiaanse crackers Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water 1 kop

Lire la suite »

Oosterse preisoep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de

Lire la suite »