Fruitleer van rode vruchten
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 à 6 uur
Ingrediënten
- 200 g rode vruchten naar keuze
- 1 banaan
- 50 g rietsuiker of kokos- of dadelsiroop (optioneel)
- 1 el amandelpuree
Winkelmand bekijken “Voedseldroger ND500” has been added to your cart.
Stappen
- Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
- Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
- Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
- Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
- Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
- Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.
Ontdek onze andere recepten
Berberse gepocheerde peren
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 6 goed vaste peren 250 g poedersuiker 1, 5 L warm water 120 g hibiscus 2 el
Geparfumeerde basmati rijst
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 1 kaneelstokje 1 kruidnagel De zeste van ½ citroen 3 tot 4 verse curry blaadjes of 3
Wortelsoep
12 November 2021
Ingrediënten 400 g wortelen 1 kleine aardappel 1 gehakte ui 1 blokje groentebouillon Peper en zout naar smaak 2 kl curry poeder 100 ml kokosmelk