Homemade Ghee

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 60 minuten.
  3. Snij de boter in kleine stukjes en plaats ze in de bain-marie bak.
  4. Laat 30 minuten tot 1 uur smelten zonder deksel.
  5. Met een schuimspaan, of een kleine pollepel, verwijder gaandeweg de witachtige partikels en het schuim die boven komen drijven op de gesmolten boter, zorg hierbij dat u de bereiding niet mengt.
  6. De goudgele vloeistof is de Ghee – de witte vloeistof is de wei.
  7. Filter de bereiding met een zeer fijne zeer, of een permanente koffiefilter of een dunne propere doek.
  8. Giet de verkregen gele vloeistof in een gesteriliseerde glazen bokaal.
  9. Stop met gieten voor de wei.
  10. Sluit de bokalen en bewaar ze.

Ontdek onze andere recepten

Homemade yoghurt

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 uur Ingrediënten 1 zakje melkzuurbacteriën of 1 volle yoghurt natuur 1 L verse volle melk Stappen Meng de melk en

Lire la suite »

Italiaanse crackers

Italiaanse crackers Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water 1 kop

Lire la suite »