Homemade Ghee
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd : 30 tot 60 minuten
Ingrediënten
- 500 g bio ongezouten boter
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk en 1 bain-marie bak.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 60 minuten.
- Snij de boter in kleine stukjes en plaats ze in de bain-marie bak.
- Laat 30 minuten tot 1 uur smelten zonder deksel.
- Met een schuimspaan, of een kleine pollepel, verwijder gaandeweg de witachtige partikels en het schuim die boven komen drijven op de gesmolten boter, zorg hierbij dat u de bereiding niet mengt.
- De goudgele vloeistof is de Ghee – de witte vloeistof is de wei.
- Filter de bereiding met een zeer fijne zeer, of een permanente koffiefilter of een dunne propere doek.
- Giet de verkregen gele vloeistof in een gesteriliseerde glazen bokaal.
- Stop met gieten voor de wei.
- Sluit de bokalen en bewaar ze.
Ontdek onze andere recepten
Gestoomde aubergines Japanse stijl
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kookgtijd : 30 min Ingrediënten 2 aubergines 5 lente-uitjes 10 g gegrilde sesamzaadjes 3 kl Mirin (zachte saké om te koken) 1
Homemade yoghurt
12 November 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 uur Ingrediënten 1 zakje melkzuurbacteriën of 1 volle yoghurt natuur 1 L verse volle melk Stappen Meng de melk en
Italiaanse crackers
12 November 2021
Italiaanse crackers Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water 1 kop