Tomaten – kikkererwten soep
Ingrediënten
- 200 g voorgeweekte kikkererwten of 400 g kikkererwten uit blik.
- 600 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden of 1 groot blik tomatenblokjes.
- 1 bouillonblokje
- 1 kl currypoeder
- 1 kl komijnpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 klein handje rozijntjes
Stappen
- Indien u verse tomaten gebruikt, blancheer ze in een kom met heet water, en snij ze vervolgens in blokjes.
- Doe alle ingrediënten in de kan van de NutriSoup zorg hierbij dat ze uniform verdeeld zijn op de bodem van de kan.
- Voeg water toe tot aan de aanduiding. Plaats het deksel van de NutriSoup correct op de kan en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Mouliné” of “Velouté” en druk op de knop “Play”.
- Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel.
- Om een heel gladde soep te verkrijgen, gebruik het PULSE programma gedurende ongeveer 30 seconden.
- Controleer de kruiding en pas aan indien nodig. Giet de soep in kommen met een scheutje olijfolie.
Ontdek onze andere recepten
Bietenpoeder
12 November 2021
Bietenpoeder Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1 rode biet Een beetje water Stappen Snij een mooie rode biet en mix met een
Bietensoep
12 November 2021
Ingrediënten 400 g geschilde bieten in blokjes gesneden 4 sjalotten 150 ml room 1 bouillonblokje Het sap van 3 appelsienen De zeste van een onbehandelde
Knolselder puree
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kookgtijd : 35 min Ingrediënten 1 knolselder (+/- 1 kg) 1 dikke aardappel 250 ml dikke room Olijfolie Peper & zout Stappen