Charqui
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- Een paar magere sneetjes rauw vlees
- Soja saus / Worcestershire saus/ Tomaten saus / Barbecue saus
- Knoflookpoeder
- Peper en zout
Winkelmand bekijken “Voedseldroger ND500” has been added to your cart.
Stappen
- Snij uw vlees in gelijkmatige stukken van 2,5 cm breed en 1 cm dik, zo lang als u wenst.
- Eens het vlees gesneden is, verwijder al het zichtbaar vet. Charqui met de nerf mee gesneden zal smeuïg zijn ; charqui tegen de nerf in gesneden zal heel mals zijn, maar breekbaarder.
- Kruid met de saus naar keuze, lookpoeder en peper en zout.
- Schud er alle overtollige kruiding af.
- Spreid een enkele laag vleesreepjes op een of meer platen van de voedseldroger.
- Droog op 68 ˚C gedurende 4 tot 6 uur.
- Dep van tijd tot tijd de druppeltjes vet die verschijnen.
- Bereid steeds de charqui met vers vlees. Een goed gedroogde charqui, barst, maar breekt niet als het geplooid wordt.
Ontdek onze andere recepten
Appelsien wortel smoothie
13 November 2021
Ingrediënten 200 g appelsien 200 g banaan 200 g wortelloof 200 g mango 1 el kokosolie 400 ml water Stappen Zorg dat de stekker van
Groenten tempura
12 November 2021
Groenten tempura Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 4 uur Ingrediënten 1 paprika, kleur naar keuze 1 courgette 25 g blond lijnzaad 25 g zonnebloempitten 25
Terrine van kalf en salie
12 November 2021
Bereidingstijd: 25 minuten Kooktijd : 120 minuten Ingrediënten 800 g kalfsnoot 250 g varkenslende 3 uien 100 g witbrood 4 takjes salie 1 ei 3