Charqui

Ingrediënten

  • Een paar magere sneetjes rauw vlees
  • Soja saus / Worcestershire saus/ Tomaten saus / Barbecue saus
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Stappen

  • Snij uw vlees in gelijkmatige stukken van 2,5 cm breed en 1 cm dik, zo lang als u wenst.
  • Eens het vlees gesneden is, verwijder al het zichtbaar vet. Charqui met de nerf mee gesneden zal smeuïg zijn ; charqui tegen de nerf in gesneden zal heel mals zijn, maar breekbaarder.
  • Kruid met de saus naar keuze, lookpoeder en peper en zout.
  • Schud er alle overtollige kruiding af.
  • Spreid een enkele laag vleesreepjes op een of meer platen van de voedseldroger.
  • Droog op 68 ˚C gedurende 4 tot 6 uur.
  • Dep van tijd tot tijd de druppeltjes vet die verschijnen.
  • Bereid steeds de charqui met vers vlees. Een goed gedroogde charqui, barst, maar breekt niet als het geplooid wordt.

Ontdek onze andere recepten

Zoete aardappel curry

Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 2 grote zoete aardappelen 100 g olijven 400 g gekookte blonde linzen 1 blik kokosmelk (400 ml)

Lire la suite »

Tomatensoep

Ingrediënten 1 dikke zoete aardappel in blokjes gesneden 1 dikke wortel geschild en in blokjes gesneden 850 g verse geblancheerde tomaten in blokjes gesneden of

Lire la suite »