Charqui
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- Een paar magere sneetjes rauw vlees
- Soja saus / Worcestershire saus/ Tomaten saus / Barbecue saus
- Knoflookpoeder
- Peper en zout
Winkelmand bekijken “Voedseldroger ND900” has been added to your cart.
Stappen
- Snij uw vlees in gelijkmatige stukken van 2,5 cm breed en 1 cm dik, zo lang als u wenst.
- Eens het vlees gesneden is, verwijder al het zichtbaar vet. Charqui met de nerf mee gesneden zal smeuïg zijn ; charqui tegen de nerf in gesneden zal heel mals zijn, maar breekbaarder.
- Kruid met de saus naar keuze, lookpoeder en peper en zout.
- Schud er alle overtollige kruiding af.
- Spreid een enkele laag vleesreepjes op een of meer platen van de voedseldroger.
- Droog op 68 ˚C gedurende 4 tot 6 uur.
- Dep van tijd tot tijd de druppeltjes vet die verschijnen.
- Bereid steeds de charqui met vers vlees. Een goed gedroogde charqui, barst, maar breekt niet als het geplooid wordt.
Ontdek onze andere recepten
Zoete aardappel curry
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 2 grote zoete aardappelen 100 g olijven 400 g gekookte blonde linzen 1 blik kokosmelk (400 ml)
Terrine van kalf en salie
12 November 2021
Bereidingstijd: 25 minuten Kooktijd : 120 minuten Ingrediënten 800 g kalfsnoot 250 g varkenslende 3 uien 100 g witbrood 4 takjes salie 1 ei 3
Tomatensoep
12 November 2021
Ingrediënten 1 dikke zoete aardappel in blokjes gesneden 1 dikke wortel geschild en in blokjes gesneden 850 g verse geblancheerde tomaten in blokjes gesneden of