Italiaanse crackers
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 10 tot 12 uur
Ingrediënten
- ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water
- 1 kop zonnebloempitten
- 1 kop gemalen lijnzaadjes
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 4 gedroogde tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 3 dadels, voorgeweekt en ontpit
- 1 el citroensap
- 2 kl oregano
- ½ kl grof zout
- 1 handvol verse peterselie
- 1 handvol verse basilicum
Winkelmand bekijken “Voedseldroger ND900” has been added to your cart.
Stappen
- Giet de gemalen lijnzaadjes en de zonnebloempitten in een blender en mix ze fijn tot u bloem verkrijgt. Zet deze bereiding aan de kant.
- Mix al de groenten in een blender tot u een groenten puree verkrijgt.
- Voeg de verse basilicum en peterselie toe en mix ze pulse-gewijs, om ze vervolgens te hakken en toe te voegen aan de mix.
- Voeg de bloem van zonnebloem en lijnzaad toe en meng tot u een pasta verkrijgt.
- Giet het deeg in een kom en meng de gelei van voorgeweekte lijnzaadjes toe. Meng tot u een homogene pasta verkrijgt.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad met een spatel en teken vierkantjes of driehoekjes om de crackers te vormen.
- Droog gedurende 10 tot 12 uur op 47°C.
Ontdek onze andere recepten
Champignons de Paris soep
12 November 2021
Ingrediënten 400 g champignons de Paris 200 g aardappelen 1 bouillonblokje Dikke room Peper en zout Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt
Gazpacho
12 November 2021
Ingrediënten 1 komkommer 1 rode of gele paprika 800 gr verse tomaten gepeld en in blokjes gesneden of 2 blikken tomatenblokjes 4 lente-uitjes 2 teentjes
Spinazie, prei en cannellinibonen
13 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 200 g prei 50 g gehakte ui 200 g cannellinibonen, op voorhand geweekt 200 g jonge spinazie 1 laurierblaadje Peper en