Croutons

Ingrediënten

  • 120 g gemalen lijnzaadjes
  • 250 g notenpulp
  • 100 g geraspte courgette
  • 2 el olijfolie
  • 2 el voedingsgist
  • 2 kl curry of kruidenmix naar keuze

Stappen

  1. Giet alle ingrediënten in een kom en meng het geheel tot u een uniforme pasta verkrijgt.
  2. Spreid dit mengsel op een grote snijplank om een grote plaat te verkrijgen van 6 mm dik.
  3. Snij de plaat in kleine blokjes met een mes.
  4. Scheid de blokjes en verdeel ze op een FlowerFlex blad met fijn raster.
  5. Droog 12 uur op 45°C. De croutons moeten goed droog en knapperig zijn.

N.B: Een recept tegen verspilling om de notenpulp te gebruiken dat we opvangen na het bereiden van notenmelk met onze juicer. Heerlijk bij uw rauwe soepen!

Ontdek onze andere recepten

Boekweitballetjes

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 20 minuten Ingrediënten 12 balletjes 80 g boekweitvlokken (Markal) 15 cl sojamelk natuur 2 el Tamari of soja saus 2

Lire la suite »